Kyckling med fetaost och ruccola
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
salt och peppar
1 msk smör
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 msk olivolja
100 g fetaost
2 dl ruccola
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna och lägg sedan över den i ett ugnsform. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Blanda ihop balsamvinäger, honung och olivolja. Smula fetaosten över kycklingen och strö över ruccolan, häll över dressingen! Servera med potatisklyftor.
Potatisklyftorna kan ju ta sin tid i ugnen, beroende på ugn och tjocklek på klyftorna, så tänk på det innan du börjar med kycklingen. Här är det bra att ha varmluftsugn och köra båda samtidigt.
Låter intressant. Skall prova det nu när det är jag som har matlaget :)
SvaraRadera