tisdag 21 februari 2012

Kyckling med fetaost och ruccola

Jag är verkligen glad i medelhavssmaker och har alltid ett (eller två!) paket fetaost hemma. Såklart är även olivolja, basilika, soltorkade tomater och oliver stapelvara i mina skåp. Denna rätten funkar både för lunchlådan  och receptet är lätt att dubbla om man får oväntat besök. Glömde jag nämna att maten är färdig på 30 minuter?




Kyckling med fetaost och ruccola
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
salt och peppar
1 msk smör
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 msk olivolja
100 g fetaost
2 dl ruccola

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna och lägg sedan över den i ett ugnsform. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Blanda ihop balsamvinäger, honung och olivolja. Smula fetaosten över kycklingen och strö över ruccolan, häll över dressingen! Servera med potatisklyftor.
Potatisklyftorna kan ju ta sin tid i ugnen, beroende på ugn och tjocklek på klyftorna, så tänk på det innan du börjar med kycklingen. Här är det bra att ha varmluftsugn och köra båda samtidigt.




1 kommentar:

  1. Låter intressant. Skall prova det nu när det är jag som har matlaget :)

    SvaraRadera