tisdag 17 april 2012

Citronmarinerad laxfilé

Detta recept på hel laxfilé är ett bra exempel på att det enklaste ibland är det godaste. Oftast är det billigare att köpa en hel laxsida och dessutom är det perfekt när man ska laga till många. Laxen blir oemotståndligt mjuk och saftig och kan serveras till lite allt möjligt.


Citronmarinerad hel laxfilé
1 sida färsk laxfilé (beräkna ca 150-200 g per person)
1 st citron
chiliflakes
salt och peppar

Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt och smörj med lite olja eller använd bakplåtspapper. Skölj laxfilén och lägg hel på plåten. Skölj citronen noga i varmt vatten. Riv av skalet över laxen med ett cestjärn, så inte det vita kommer med. Salta och peppra efter smak. Strö lite torkad chili över, det ser både fint ut och smakar lite mera. Sätt in laxen i ugnen med en termometer i och låt filén stekas tills den har en kärntemperatur på 48 grader.

Servera laxfilén med en sallad, kokt potatis och romsås, eller med en frisk bulgursallad och turkisk yoghurt istället.



1 kommentar: