Tagliatelle med kalventrecôte i krämig ädelostsås
4 portioner
400 g tagliatelle
400 g kalventrecôte
1 vitlök solo
250 g champinjoner
½ purjolök
ca 75 g ädelost
2 dl vispgrädde
250 g cocktailtomater
1/4 kruka färsk timjan
salt och peppar
smör till stekning
Sätt på pastavattnet, använd gärna en vattenkokare för att spara energi.
Strimla kalventrecôten, samt skiva purjolök och chaminjoner. Fräs champinjoner och purjolök i smöret, pressa i vitlök. Lägg i köttet och låt det få färg, men inte bli helt genomstekt. Tillsätt grädde och ädelost och låt puttra några minuter.
Lägg i pastan i vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt cocktailtomater och timjan till såsen och smaka av med salt och peppar.
Servera med lite färsk timjan och hyvlad parmesanost på toppen.
Åh så gott!
SvaraRadera