Det bra och det dåliga med vitkål är att ett kålhuvud är så stort att det räcker till flera middagar, det kräver alltså lite planering i förskott. För oss blev det vitkål till pizzan, i woken och nu i soppan.
Nikkalouktasoppa
4 portioner
300 g nötfärs
smör att steka i
2 st vitlöksklyftor
4 dl strimlad vitkål
1 st purjolök
3 msk fransk senap
2 msk tomatpuré
1 dl passerade tomater
2 lagerblad
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 msk soja
salt och peppar
persilja
Fräs nötfärsen i lite smör i en gryta, tillsätt vitlök, vitkål och purjolök och låt fräsa en stund. Tillsätt tomatpuré, fransk senap och passerade tomater. Häll över buljongen och krydda med lagerblad. Låt puttra i ca 10 minuter, smaka sedan av med soja och svartpeppar. Salta om det behövs. Strö över persilja och servera med en klick creme fraiche och bröd.
Låter jättegott, det måste jag prova, tack.
SvaraRaderaJaa! Prova den är både god, mättade men ändå inte någon kaloribomb, även om jag råkar gilla kaloriebomber mest :)
Radera0 g nötfärs ?
SvaraRadera