tisdag 13 mars 2012

Zucchinisoppa med parmesanost

Efter att det varit extrapris på zucchini i affären hade vi hela kylen full. Vad gör man egentligen med zucchini? SOPPA såklart. Denna gröna soppa lyxades till med parmesan och jag strödde över knaperstekt bacon, men det kan man ju göra som man vill.

Zucchinisoppa med parmesanost
4 portioner
2 st grön zucchini
3 st schalottenlökar
½ st vitlök solo
1 krm chiliflakes
4 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning (för vegetariskt alt använd grönsaksbuljong)
1 l vatten
2 msk smör
salt och nymalen svartpeppar
rikligt med finriven parmesanost

Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att bryna för hårt. Tillsätt zucchinin och chiliflakes och fräs ytterligare några minuter. Häll på vatten och buljong och låt koka under lock i ca 15 minuter. Lägg i smör och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg rikligt med finriven parmesanost i skålarna och häll över soppan. Jag serverade soppan med knaperstekt bacon.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar