Laxfilé med bulgursallad med aprikos och nötter
4 personer
4 st laxfiléer á 140 g
½ tsk chiliflakes
salt
2 dl hel bulgur som kokas enligt förpackningen
50 g ruccola
ca 20 st aprikoser
1 dl cashewnötter
saften från ½ citron
2 msk olivolja
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Koka hel bulgur enligt förpackningen. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och chiliflakes, sätt in formen i ugnen och stek tills laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
Skölj ruccolasalladen noga och låt rinna av. Hacka aprikoserna i mindre bitar och grovhacka cashewnötterna. Blanda ihop ruccolasallad, aprikoserna och nötterna med bulgurn. Pressa över saften från ½ citron. Ringa över olivolja och krydda med salt och peppar efter smak. Servera med turkisk yoghurt och balsamvinäger.
För en småbarnsvänlig laxrätt hittar du receptet här
Skölj ruccolasalladen noga och låt rinna av. Hacka aprikoserna i mindre bitar och grovhacka cashewnötterna. Blanda ihop ruccolasallad, aprikoserna och nötterna med bulgurn. Pressa över saften från ½ citron. Ringa över olivolja och krydda med salt och peppar efter smak. Servera med turkisk yoghurt och balsamvinäger.
För en småbarnsvänlig laxrätt hittar du receptet här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar