söndag 29 april 2012

Tagiatelle med chorizo och frästa grönsaker

Detta är snabb och matig vardagsrätt med mycket smak. Variera med olika kryddiga korvar och olika grönsaker för andra smakkombinationer. Den här tyckte i alla fall jag var supergod!


Tagiatelle med chorizo och frästa grönsaker
4 portioner

400 g torr tagiatelle (använder du färsk pasta räkna med 500 g)
1 paket chorizo (tre korvar)
2 st vitlökklyftor
½ blomkålshuvud
1st zucchini
3 st soltorkade tomater
250 g körsbärstomater eller 1 dl halvtorra tomater
1 paket mozzarella (125 g)
smör att steka i
chiliflakes
salt och peppar
färsk basilika

Koka pastan enligt förpackningen. Dela korvarna på mitten och skär varje halva på snedden i skivor. Ansa grönsakerna och dela i mindre bitar. Halvera körsbärstomaterna. Stek chorizon i lite smör och tillsätt pressad vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt även blomkålsbuketterna, tomaterna och zucchinin. Låt steka tills zucchinin är lite glansig och blomkålen lite mjuk. Krydda med chiliflakes och salt och peppar. Dela mozzarellan i bitar och blanda ner i röran. Tillsätt den kokta tagiatellen och rör runt. Strö över lite klippt färsk basilika. Voila!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar