Tagiatelle med chorizo och frästa grönsaker
4 portioner
400 g torr tagiatelle (använder du färsk pasta räkna med 500 g)
1 paket chorizo (tre korvar)
2 st vitlökklyftor
½ blomkålshuvud
1st zucchini
3 st soltorkade tomater
250 g körsbärstomater eller 1 dl halvtorra tomater
1 paket mozzarella (125 g)
smör att steka i
chiliflakes
salt och peppar
färsk basilika
Koka pastan enligt förpackningen. Dela korvarna på mitten och skär varje halva på snedden i skivor. Ansa grönsakerna och dela i mindre bitar. Halvera körsbärstomaterna. Stek chorizon i lite smör och tillsätt pressad vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt även blomkålsbuketterna, tomaterna och zucchinin. Låt steka tills zucchinin är lite glansig och blomkålen lite mjuk. Krydda med chiliflakes och salt och peppar. Dela mozzarellan i bitar och blanda ner i röran. Tillsätt den kokta tagiatellen och rör runt. Strö över lite klippt färsk basilika. Voila!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar