tisdag 3 januari 2012

Chevregratinerad tortellini

En av veckans planerade rätter var chevregratinerad tortellini med grönsaker och något som jag verkligen kan rekommendera. Färsk tortellini är perfekt att alltid ha hemma i kylskåpet eftersom det är så snabbt och enkelt att tillaga. Visst kan man äta den som den är, men jag gör alltid något till. Ikväll testade jag att gratinera - mums!



Chevregratinerad tortellini
2 personer
1 paket färsk tortellini
½ paprika
250 g cocktailtomater
½ burk marinerad kronärtskocka
1 klyfta vitlök
100 g chevre
rapsolja till stekning
salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Koka tortellinin enligt förpackningen. Dela grönsakerna och lägg i en het panna med olja. Pressa över vitlök och lägg i kronärtskockorna, använd gärna lite av marinaden från burken i pannan. Fräs tills grönsakerna mjuknat. Blanda tortellinin med grönsakerna och lägg i en ugnsfast form och lägg över skivad chevre. Gratinera i ugnen tills osten fått lagom färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar