söndag 8 januari 2012

Solrospanerad torskfilé

Det är receptet tycker jag är ett bra och nyttigt alternativ till vanlig ströbrödspanerad fisk.



Solrospanerad torskfilé
4 portioner
400g torskfilé
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg (beror på äggets storlek, kan behövas 2 st vid små ägg)
2 dl solroskärnor
rivet citronskal från 2 st citroner
½ dl fryst persilja
smör att steka i
salt och peppar

Dela torskfiléerna i portionsbitar. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder ägget i en skål. Blanda solroskärnor, citronskal och persilja på en tallrik. Vänd torskbitarna först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i solrosblandningen. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek torskbitarna på medelstark värme tills de blivit gyllenbruna. Salta och peppra efter behov.

Servera med potatismos, kokta grönsaker och en klick créme fraiche.

För de små barnen: Koka fisken tillsammans med broccoli, morot och lite persilja. Mixa eller mosa och servera med potatismos (ta bort lite mos innan du saltar den till de vuxna).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar