Ett bra mitt i veckan-tips är att göra en kasslergratäng, som man såklart kan variera i det oändliga. Dessutom smakar den lika bra i matlådan dagen efter. Min variant är med mycket grönsaker och så serverar jag bulgur till, men vill man ha en allt-i-ett-variant, så gör gratängen med pasta redan från början. Detta är en rätt som även brukar uppskattas av hela familjen, stora som små.
6 portioner
600 g kassler
½ st blomkålshuvud
250 g broccoli
½ st zucchini
2 tomater
2 msk kapris
salt och peppar
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2 msk tomatpuré
2 dl riven ost
oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Dela blomkålen och broccolin i buketter, och skär ned stjälkarna i mindre bitar. Koka några minuter i lättsaltat vatten. Dela kasslern och zucchinin i strimlor och skiva tomaterna. Blanda ihop såsen och krydda med salt och peppar, samt andra önskade kryddor. Lägg broccolin och blomkålen i en ugnsfast form, lägg över zucchinin och kasslern och toppa med de skivade tomaterna och kaprisen. Häll över såsen och strö sedan över osten och oregano.
Låt gratinera i ugnen ca 20-25 minuter tills osten har fått en fin färg.
Servera med bulgur/ris/pasta och en sallad.

Detta blev en favorit, roligt med tips för de små barnen också! Cia
SvaraRadera