tisdag 17 januari 2012

Korv stroganoff "deluxe"

Korv Stroganoff är en av vardagsfavoriterna här hemma, dels för att vår dotter gillar det skarpt (trots att hon bara är nio månader) och dels för att det är snabbt och enkelt att göra. Dock tycker jag att recepten som finns i standardkokböckerna är tråkiga, så med facit i hand är det kanske inte Korv stroganoff jag gör utan en korvgryta. Men vad gör det, här är i alla fall min Korv stroganoff "deluxe".Korv Stroganoff "deluxe"
4 portioner
400 g falukorv
2 gula lökar
1 vitlök solo
3 msk tomatpure
1 pkt krossade tomater
3 dl grädde
1 tsk torkad chili
smör att steka i
finhackad persilja
salt och peppar

Hacka gul lök och vitlök, och bryn med smör i en panna. Strimla falukorven och fräs tills den fått lite färg. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré samt chili. Tillsätt grädden och låt puttra ett par minuter. Strö över persilja och salta/peppra efter smak. Servera med pasta eller ris och en sallad.

För de små barnen: Innan du saltar ta undan en mängd för barnet och koka pasta så den är lite överkokt. Beroende på vad ditt barn gillar för konsistens, mixa eller mosa korv stroganoffen med pastan. Späd eventuellt med lite vatten så det blir lagom tjockt, pastans stärkelse kan göra purén lite för tjock.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar