fredag 30 december 2011

Fetaostbakade rotsaker

Idag blev det ugnsbakade rotsaker till lunch, väldigt enkelt och gott. Ett klimatsmart alternativ så här på vintern. Vi åt den som ensamrätt, men passar utmärkt som tillbehör till kött eller kyckling.



Fetaostgratinerade rotsaker
1 långpanna
5 potatisar
2 morötter
1 sötpotatis
1/4 purjolök
1 paprika
200 g fetaost
färsk timjan
olivolja
salt och peppar
solrosskott

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skala rotsakerna och paprikan (potatisen kan behålla skalet om man skrubbar det noga) och dela dem i lagom stora bitar. Variera gärna formerna så ser det trevligare ut, till exempel potatisen i klyftor, sötpotatisen i skivor och morötterna i ojämna bitar. Lägg på en bakplåtsklädd långpanna och ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Skölj och skiva purjolöken under tiden. Strö över smulad fetaost, purjolök och färsk timjan över rotsakerna när de är nästan färdiga. Låt gratineras tills rotsakerna är mjuka. Servera med solrosskott över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar