Istället för hela soltorkade tomater brukar jag använda en soltorkade tomat-puré på tub som jag har hittat på coop under deras egna märke. Den är toppen att ha hemma när man vill ha lite extra smak, som till exempel i de här biffarna.
Färsbiffar med smak från medelhavet
4 portioner
600 gram köttfärs (jag brukar använda blandfärs för att det blir lite saftigare)
½ dl matlagningsgrädde
1 st ägg
5 st hackade soltorkade tomater eller 3 msk soltorkade tomatpuré
½ kruka basilika
1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
salt och peppar
smör att steka i
Blanda köttfärs, grädde och ägg i en bunke. Hacka basilika och soltorkade tomater (eller använd puré), pressa vitlöken och rör i köttfärssmeten. Krydda med salt och peppar. Forma till små biffar och stek i stekpanna på medelvärme. Servera med rostade grönsaker och fetacreme (recept finns nedan).
Fetacreme
100 g fetaost
2 dl lätt creme fraiche (eller ta vanlig creme fraiche och blanda ut med lite mjölk)
½ kruka basilika
3 soltorkade tomater eller 1 msk soltorkad tomatpuré
salt och peppar
Smula ner fetaosten i en skål och blanda ner creme fraichen. Hacka basilika och soltorkade tomater och rör i. Krydda med salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
Ugnsrostade grönsaker
1 liten zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten aubergine
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och peppar
torkade chiliflakes
pumpakärnor
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och ansa grönsakerna, dela sedan grönsakerna i jämnstora bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Strö över pumpafrön och chiliflakes efter smak. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
Låter jättegott, den ska vi göra i veckan, onsdag får det bli om inte redan imorgon! Cia
SvaraRaderaGör det! Det blev verkligen supergott!
Radera