torsdag 16 februari 2012

Ljummen havresallad med kräftstjärtar

I mitt kök skapas ofta matiga sallader baserade på quinoa, bulgur, mathavre eller pasta. Jag tillsätter ofta grova grönsaker, tomat, frukt och frön eller nötter. Till serveras fågel, fisk eller mitt emellan.

Dagens tips får bli denna ljumna havresallad med kräftstjärtar, som även passar perfekt till matlådan dagen efter.



Ljummen havresallad med kräftstjärtar
4 portioner
50 g ruccola och/eller bladspenat
1 st röd paprika
½ st fänkål
1 st moget päron
½ ask körsbärstomater
1 dl grovhackade valnötter
1 burk kräftstjärtar i lake
olivolja
salt och peppar
4 portioner mathavre enligt förpackningen

Koka mathavren enligt förpackningen. Skölj grönsakerna, salladen och päronet, skär i lagom bitar. Finstrimla fänkålen och blanda allt samman. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar, gärna med någon örtkrydda, det här fallet passar dill eller gräslök.


2 kommentarer:

  1. Oh vad det såg gott ut:) Ha en skön helg!
    kram

    SvaraRadera