onsdag 21 mars 2012

Barnens lax

Det är så enkelt att göra egen barnmat och så mycket godare och billigare än att köpa i affären. Dagens middag var ju enligt menyn ugnsbakad lax i paket med kokt potatis och det gick ju självklart även hem hos vår dotter. Eftersom hon är under ett år så bör man tänka på att inte salta maten, men annars kan hon äta samma som oss.

Barnens laxpaket
1 st laxfilé
1 tsk rapsolja med citron
1 tsk dill
peppar

2 st kokta potatisar
50 g broccoli
½ dl creme fraiche
dill och gräslök

Gör laxen enligt receptet på laxpaket, men gör ett separat paket till barnet där man utesluter saltet. Krydda laxen med peppar och dill. Koka broccolin nästan överkokt, spara på kokvattnet. Mixa eller hacka lax, potatis och broccoli och blanda ihop. Tillsätt creme fraiche, dill och gräslök (Tips är att alltid ha lite frysta örtkryddor i frysen!) och rör samman. Tillsätt kokvatten till lagom konsistens anpassat efter ditt barn. Personligen tycker jag att köpebarnmaten är alldeles för rinnig, svår att mata och svår att äta.

Portionsstorlekar kan jag inte säga så mycket om då det är väldigt individuellt från barn till barn. Till vår dotter blev det 3 portioner, men då serveras det frukt till efterrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar