torsdag 21 juni 2012

Köttfärssås med smaker från Medelhavet

Det är kul det där med köttfärssås hur alla gör sin version och de smakar aldrig likadant. Under sitt liv har man smakat otaliga varianter och helt olika ingredienser: Blandfärs/nötfärs, kanske med svamp och bas med tomatpuré, krossade tomater eller ketchup. Köttfärssås är en alltiallo rätt som man lätt kan äta varje vecka och ändå så smakar det olika. Vad har du i din köttfärssås?

Ikväll blev det medelhavsinspirerad köttfärssås med tagiatelle, som passade mina smaklökar alldeles ypperligt. Denna rätt kommer definitivt att komma i repris.Medelhavsinspirerad köttfärssås
5-6 portioner

500 g köttfärs
1 gul lök
1 st vitlök solo
100 g champinjoner
1 paket krossade tomater med oliver (Garant: finns på Willys och Hemköp)
1 msk fond
färsk timjan
färsk basilika
100 g fetaost
100 g körsbärstomater
salt och peppar
rapsolja att steka i

Hacka gul lök och skiva champinjonerna. Värm upp rapsolja i en traktörpanna eller stekgryta och bryn lök och pressad vitlök. Lägg i köttfärsen och bryn till önskad färg och tillsätt sedan champinjonerna. Tillsätt fond och de krossade tomaterna. Tillsätt även hela körsbärstomater. Hacka färsk timjan och basilika och krydda med salt och peppar. Låt puttra samman i några minuter och smula till sist ned fetaosten. Servera tillsammans med valfri pasta, jag rekommenderar alltid tagiatelle med ägg, men det gör man såklart som man vill. =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar