måndag 5 december 2011

Adventsverkstad med godismakeri

Helgen tillbringade vi i den småländska skogen med familjen för lite godismakeri eller ganska mycket faktiskt. Hela 11 sorter blev det under både jubelrop och en del frustration: knäck, toblerone, rischoklad, mariannetryffel, polkatryffel, chilitryffel, nougathjärtan, chokladdoppad lakritskola, polkafudge, glöggfudge och mozartkulor.De här nougathjärtanen kom till av ren slump och smakar himmelskt, len nougatchoklad med en liten överraskning med nöt i mitten, dessutom enkla att göra.

Nougathjärtan
100g ljus choklad
50g mörk choklad
200 g nougat
hasselnötter

Smält chokladen i vattenbad och blanda ner nougaten och rör tills allt blivit ordentligt blandat. Häll upp i folieformar (gärna hjärtformade), men lämna lite utrymme i formen. Peta i en hasselnöt i varje form och se till att den täcks av nougatblandningen. Låt stelna i kylskåp.

Fler av godisrecepten kommer säkert i bloggen längre fram.


5 kommentarer:

 1. åh fy vad gott ! :) så fint det ser ut dessutom !

  SvaraRadera
 2. Å va gott det ser ut och snyggt också! :-)

  Vet inte om du fick mitt mess i fredags men jag hoppas det. Blev inte riktigt som vi tänkt när vi kom till Malmö. Glömde viktig packning (välling och flaskor) hos vännerna i Eslöv vilket innebar extra bilresor och sen blev kotten sjuk och fick feber så det var nog lika bra att det blev som det blev. Men hoppas vi ses en annan gång!! KRAM

  SvaraRadera
 3. Puh, kan tänka mig att det blir slitsamt! Hoppas att hon hittar knepet för krypningen snart, det lär blir som en ny värld bara det för en liten tjej, så kanske era ryggar får vila lite :)

  Och gud, det där såg riktigt smaskigt ut! Muuums!!

  Kramar :)

  SvaraRadera
 4. Oj vad mycket gott! Hur gjorde du lakritskolan? Med turkisk peppar?

  SvaraRadera
 5. Ser riktigt gott ut !


  www.ishockeybilder.se

  SvaraRadera