Laxrätten gör vi ofta här hemma eftersom den allt som oftast blir alldeles perfekt. Man kan välja krydda efter smak och variera med olika tillbehör.
Laxfilé i paket
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg aluminuimfolie i en ugnsfast form och ha tillräckligt med folie så du kan försluta folien. Lägg lite olja i botten. Jag brukar använda citronolja för lite extra smak.
Använd färsk eller tinad fryst laxfilé och lägg i folien. Smaksätt med valfria kryddor men jag brukar oftast ta bara salt och peppar, samt någon örtkrydda. Snåla inte med saltet då det verkligen får fram och förhöjer smaken på fisken.
Slut paketet och sätt in i den varma ugnen i ca 20 minuter, men det beror på hur tjocka och stora filéer som används, så titta till paketet vid lite då och då så det inte blir torrt.
Servera laxen med det du gillar bäst, denna gången blev det risotto med zucchini och tomat samt en klick créme fraiche med basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar