Rotselleri i purén ger en god, lite saltig smak utan att innehålla salt.
Stellas favoritkyckling
från 6 månader
200 g kyckling
4 morötter
ca 60 g rotselleri
2 cm purjolök
100 g broccoli, det går bra att använda "stammen"
fryst persilja
vatten
rapsolja
Skala och ansa grönsakerna och skär i bitar. Dela kycklingfilén i bitar och skiva purjolöken. Lägg grönsaker och kyckling i en kastrull och fyll upp med vatten så att det precis täcker. Strö över lite fryst persilja. Låt koka till kycklingen och grönsakerna är genomkokta. Ta upp grönsakerna och kycklingen med en hålslev eller liknande, spara kokvattnet.
Anpassa konsistensen efter ditt barn, vissa gillar tokslätt och andra gillar lite bitar. Vill du göra en tokslät puré lägger du grönsakerna och kycklingen i en mixer och mixar länge, tillsätt rapsolja och spä med kokvattnet till lämplig konsistens. Jag föredrar när purén är lite fast, medan köpbarnmaten är väldigt rinnig. Har ditt barn fått tänder kanske det räcker att mosa med en gaffel eller bara mixa lite snabbt.
Förvaringstips är att frysa in purén i iskubsformar eftersom det då är lätt att variera portionsstorlek och tillbehör. Perfekt att göra storkok och för hela veckan!
Det är lite svårt att ange hur många portioner receptet blir eftersom det beror på hur man definierar en portion. Barnen äter ju väldigt olika mycket och oftast serverar man kanske lite potatismos eller grönsakspuré till.
Hej, god fortsättning!
SvaraRaderaNu har jag varit och handlat in alla ingredienser till denna rätt. Ska laga snart är planen, jag hoppas den kommer att smaka även för Silje!
Kramar
Siri