söndag 11 december 2011

Söndagsfrukost

Frukost är i särklass det bästa målet på dagen. Jag älskar frukost! Och helgens frukostar måste ändå vara de bästa eftersom man ofta har gott om tid och kan lyxa till det lite extra. I morse gjorde jag min version på scones som är supergoda, eftersom de smakar lite mer än vanliga: De olika mjölsorterna och havregrynen ger massa smak och fiber, solrosfrön ger tuggmotstånd och filmjölken ger syrlighet. Bullarna är även lätta för barnen att hjälpa till med och uppskattas av alla åldrar.


Supersnabba frukostbullar
8 st
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl grovt rågmjöl
1 dl havregryn
½ dl solrosfrön
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl flytande margarin/smör- och rapsolja
3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 250 grader Blanda ihop mjölerna med solrosfrön, bakpulver, havregryn och salt. Tillsätt filmjölk och flytande margarin och blanda snabbt ihop till en deg. Forma till åtta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Servera varma med ost och marmelad.

Snabba frukostbullar med prästost och fikonmarmelad





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar