torsdag 1 december 2011

Snabba pastan

Något vi alltid har hemma i kylskåpet är färsk pasta i form av tortellini med olika fyllning. Det är perfekt som vardagsmiddag när man inte har ork eller lust till annat. Just färsk pasta går ju så otroligt snabbt att man inte behöver vänta om man är superhungrig och kanske annars snabbt slänger i sig något som man egentligen inte borde.


Den här rätten går också att variera i det oändliga med det man har i kylskåpet. Oftast steker vi till lite champinjoner och cocktailtomater, kanske lite fetaost och oliver. Toppa med en klick créme fraiche och lite örtkryddor för lite mer smak.

Man kan också steka med lite vitlök eller chili med grönsakerna för ännu mer smak. Grönsakerna kan man också variera och grönsaker som passar ypperligt är zucchini, aubergine, paprika och broccoli.

Är man väldigt hungrig kan man skippa att värma grönsakerna och servera dem kalla till pastan som på bilden ovan.

Vilka är era snabba vardagstips? Jag kan ju behöva lite variation på min nödlösning =)


4 kommentarer:

 1. Vår favorit snabbpasta är spagetti med kyckling stekt i otroliga mängder vitlök och chilli toppad med hackad persilja, riven parmesan och en skvätt olivolja. Det har vi alltid när vi saknar inspiration :) Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter smaskens, men jag får nog hålla igen på chilin lite om jag känner dig rätt ;)

   Radera
 2. Gott och enkelt - precis som utlovat! Förutom dina grönsakstips stekte vi även blomkål och majs till. Till sist lite ruccola och havssalt på toppen =) Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havssalt är icke att förglömma! Borde finnas på toppen av alla rätter

   Radera